Παρακαταθήκη ekipouzo 2022

 ” Ήταν το καλοκαίρι του ΄22 όταν τρία κορίτσια, η Μαρία, η Ναυσικά και η Μαρούσα (ΜΝΜ), επικοινώνησαν με τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Κάμπου ζητώντας συνεργασία για να υλοποιήσουν κάτι που είχαν ονειρευτεί; φανταστεί; και που απαιτούσε ενίσχυση για να γίνει πράξη.

Από την στιγμή που συναντηθήκαμε για να μας παρουσιάσουν την πρόταση, πιστέψαμε ότι επρόκειτο για κάτι μοναδικό, που θα πετύχαινε τον στόχο του γιατί απλά προσέγγιζε κάτι σπουδαίο αλλά φθαρμένο, το αρχοντικό και το κτήμα Ζυγομαλά, με τρόπο που έπλεκε τις εικαστικές τέχνες, τον λόγο, την πρόζα, τη μουσική, την Joga , έργα μυαλού, ψυχής και χεριών και αναδείκνυε το μεγαλείο του αρχοντικού, της ιστορίας του, του χώρου….

Προσωπικά, γοητεύτηκα από τον ενθουσιασμό των κοριτσιών και όσων συμμετείχαν στη δράση. Γεύτηκα το πάθος των νέων ανθρώπων, τη φρέσκια ματιά τους πάνω στο παλιό, τον σεβασμό τους στα μοναδικά απομεινάρια αρχιτεκτονικής και τέχνης του Κάμπου και ενστερνίστηκα τη φιλοσοφία τους.

Η συνεργασία προχώρησε ομαλά, αν και η σχετική γραφειοκρατία μας έπαιρνε χρόνο και ενέργεια αλλά όλα πήγαν καλά….

Και ήρθε η ώρα της παρουσίασης, του ανοίγματος του κτήματος και του αρχοντικού στον κόσμο… Δεν θα ξεχάσω τους επισκέπτες που έμπαιναν μαγεμένοι στο αρχοντικό και στο κτήμα, την έκπληξή τους για όσα έβλεπαν, άκουγαν, συναντούσαν, ανακάλυπταν… Δεν θα ξεχάσω τα νέα ζευγάρια με τα παιδιά τους, πολλές φορές στα καρότσια, μανούλες να αποσύρονται για να θηλάσουν και να συνεχίζουν την περιήγηση, να μη χορταίνουν οι αισθήσεις, να συναντιούνται φίλοι και να αγκαλιάζονται χαρούμενοι για την εμπειρία…

Το σπίτι απολάμβανε τον κόσμο που το τίμησε και αναρωτιόταν αν υπήρχε δυνατότητα να αποκατασταθεί το μεγαλείο του. Οι ιδιοκτήτες, αδελφοί Κοκκινάκη, να μην πιστεύουν στα μάτια τους…

Χρωστάω στα κορίτσια ΜΝΜ, στο Εκεί που Ζω, ένα αίσθημα ελπίδας που μου δημιουργήθηκε…

Χρωστάω αισιοδοξία και πίστη στα νέα παιδιά που είναι στην καλή τους ώρα…

Χρωστάμε εμπιστοσύνη και οφείλουμε να τα ακούσουμε χωρίς να τους κουνάμε το δάχτυλο.

Από τότε περιμένω τις νέες προτάσεις τους και είμαι σίγουρη για την επιτυχία τους.”

Μαργαρίτα Μαρτάκη

Πρόεδρος Φιλοπρόοδου Ομίλου Κάμπου

Επιμέρους στοιχειά - Άννα Ζαννάρα
Στη δίνη του χρόνου - Αφροδίτη Σεζένια
Silent Chain 2022 - Δόμνα Σαλλιάρη
Nικόλας Χατζής
Βοτσαλωτό - Νίκος Σούτης
Σταμάτης Καλαγκιάς
Ζυγομαλάδικο Walz - Δάφνη Μυτιγκλάκη
Υποδόριοι - Άλκηστις Μαυροκέφαλου
Πέρασμα - Καλλιόπη Λιαδή
Το χλέ του Ζαννή | Έβης Χρήστου - Γιάννης Μακριδάκης - Μίτσυ Ακουγιούνογλου
Το χλέ του Ζαννή | Έβης Χρήστου - Γιάννης Μακριδάκης - Μίτσυ Ακουγιούνογλου | ekipouzo2022