Ναυσικά Σαλιάρη

ΑΜΚΕ ΜΝΜ Ιδρύτρια

Ναυσικά Σαλιάρη | εκεί που ζω

Η Ναυσικά Σαλιάρη σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, παράλληλα σπούδασε Ζωγραφική στο Εργαστήρι Καλών Τεχνών του Γεωργίου Ψαράκη και στη συνέχεια σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

 Ξεκίνησε να εργάζεται ως εκπαιδευτικός σχεδίου το 2004 σε ιδιωτικά εργαστήρια σχεδίου και ζωγραφικής, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στη Χίο, στο εικαστικό Κέντρο του Λάμπρου Προβίδα μέχρι το 2011, όπου συνέχισε την επαγγελματική της πορεία ως ελεύθερη επαγγελματίας – Αρχιτέκτων Μηχανικός και ταυτόχρονα Εκπαιδευτικός Σχεδίου και Ζωγραφικής στο δικό της εκπαιδευτικό εργαστήρι μέχρι και σήμερα, όπου εκτός από τα τακτικά μαθήματα που παρέχει διοργανώνει και εκτελεί εικαστικά εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια για παιδιά. 

Από το 2008 όντας στην Θεσσαλονίκη μέχρι και σήμερα έχει λάβει μέρος σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις, αναλαμβάνοντας τη σκηνογραφία. Ταυτόχρονα ως εικαστικός έχει λάβει μέρος σε δεκάδες ομαδικές εκθέσεις ενώ έχει παρουσιάσει το έργο τις και σε ατομικές. 

Από το 2022 έχει συνδημιουργήσει την ΑΜΚΕ ΜΝΜ, με σκοπό την οργάνωση και την παραγωγή επιστημονικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με δύο επιτυχημένες παραγωγές μέχρι σήμερα. Τη Δημιουργία και υλοποίηση Καλλιτεχνικής Δράσης #ekipouzo 22 (Εκεί που ΖΩ), στη Χίο: Οι Τέχνες «φωτίζουν» τον Τόπο: Αρχοντικό Ζυγομαλάδικο και τη Δημιουργία και υλοποίηση Καλλιτεχνικής Δράσης #ekipouzo 23 (Εκεί που ΖΩ), στη Χίο: Οι Τέχνες «φωτίζουν» τον Τόπο: Μιχάλειο Κτίριο -πρώην Ορφανοτροφείο Θηλέων-νυν Πανεπιστήμιο Αιγαίου με έδρα τη Χίο. 

Ο βασικός ρόλος της Ναυσικάς στην ΑΜΚΕ ΜΝΜ, είναι η καλλιτεχνική επιμέλεια.