Μαρούσα Μάμμα

ΑΜΚΕ ΜΝΜ Ιδρύτρια

Μαρούσα Μάμμα | εκεί που ζω

Με σπουδές σε δημόσιες σχέσεις και διαφήμιση από το 2010 η Μαρούσα Μάμμα διατηρεί επιχείρηση στον χώρο του τουρισμού με έδρα τη Χίο και από το 2017 με επιπλέον παράρτημα στην Μύκονο. Η ενασχόληση της με τον τουρισμό άνοιξε νέους ορίζοντες όσον αφορά στην κουλτούρα και την τέχνη διαφορετικών πολιτισμών. 

Από το 2008 ξεκίνησε την καλλιτεχνική της σταδιοδρομία κι έκτοτε έχει συμβάλλει σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, άλλοτε ως βοηθός σκηνοθέτη, ως ηθοποιός αλλά και στην οργάνωση παραγωγής. 

Από το 2022 έχει συνδημιουργήσει την ΑΜΚΕ ΜΝΜ, με σκοπό την οργάνωση και την παραγωγή επιστημονικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με δύο επιτυχημένες παραγωγές μέχρι σήμερα. Τη Δημιουργία και υλοποίηση Καλλιτεχνικής Δράσης #ekipouzo 22 (Εκεί που ΖΩ), στη Χίο: Οι Τέχνες «φωτίζουν» τον Τόπο: Αρχοντικό Ζυγομαλάδικο και τη Δημιουργία και υλοποίηση Καλλιτεχνικής Δράσης #ekipouzo 23 (Εκεί που ΖΩ), στη Χίο: Οι Τέχνες «φωτίζουν» τον Τόπο: Μιχάλειο Κτίριο -πρώην Ορφανοτροφείο Θηλέων-νυν Πανεπιστήμιο Αιγαίου με έδρα τη Χίο.

Ο βασικός ρόλος της Μαρούσας στην ΑΜΚΕ ΜΝΜ, είναι η οικονομική διαχείριση.