Μαρία Ζαννίκου

ΑΜΚΕ ΜΝΜ Ιδρύτρια

Μαρία Ζαννίκου | εκεί που ζω

Η Μαρία Ζαννίκου είναι ψυχολόγος,  απόφοιτος του Πάντειου Πανεπιστήμιου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών κι επιπλέον κάτοχος μεταπτυχιακού στην Εφαρμοσμένη-Κλινική Κοινωνιολογία και Τέχνη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. 

Από το 2006 έως και σήμερα εργάζεται αδιάκοπτα ως ψυχολόγος σε συλλόγους, οργανώσεις, στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στον ΕΟΔΥ, στην ΜΚΟ Praksis, στο κέντρο υποδοχής Αιτούντων Ασύλου κ.α. 

Παράλληλα με τις σπουδές της στην ψυχολογία, καλλιέργησε το ενδιαφέρον της στις τέχνες μέσα από εργαστήρια και σεμινάρια, σχετικά με το θέατρο, τη σκηνοθεσία, το πιάνο, τη δημιουργική γραφή, κ.α.  

Ταυτόχρονα με την επαγγελματική της εξέλιξη, από το 2008 μέχρι σήμερα, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις ως ηθοποιός. Το 2014 αποφοίτησε από το τριετές θεατρικό εργαστήρι του Δη.Πε.Θε Βορείου Αιγαίου. Από το 2016 έως σήμερα έχει συνδημιουργήσει τη θεατρική ομάδα «ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ», για την οποία έχει συμβάλλει σε θεατρικές παραστάσεις όχι μόνο ως ηθοποιός αλλά και στην οργάνωση παραγωγής.

 Από το 2022 έχει συνδημιουργήσει την ΑΜΚΕ ΜΝΜ, με σκοπό την οργάνωση και την παραγωγή επιστημονικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με δύο επιτυχημένες παραγωγές μέχρι σήμερα. Τη Δημιουργία και υλοποίηση Καλλιτεχνικής Δράσης #ekipouzo 22 (Εκεί που ΖΩ), στη Χίο: Οι Τέχνες «φωτίζουν» τον Τόπο: Αρχοντικό Ζυγομαλάδικο και τη Δημιουργία και υλοποίηση Καλλιτεχνικής Δράσης #ekipouzo 23 (Εκεί που ΖΩ), στη Χίο: Οι Τέχνες «φωτίζουν» τον Τόπο: Μιχάλειο Κτίριο -πρώην Ορφανοτροφείο Θηλέων-νυν Πανεπιστήμιο Αιγαίου με έδρα τη Χίο. 

Ο βασικός ρόλος της Μαρίας στην ΑΜΚΕ ΜΝΜ, είναι η οργάνωση παραγωγής.